KÜTAHYA / MERKEZ - Turgut Özal İlkokulu

Zamanı Verimli Kullanınız

Öğrenciler bedensel, zihinsel, duygusal yapıları, ilgileri ve yetenekleri  bakımından birbirlerinden farklıdırlar. Bir öğrencinin isteyerek çalıştığı ve  hemen öğrendiği bir dersi bir başka öğrenci zor öğrenebilir. Bir başka  öğrenciyse çabuk yorulabilir ya da çalışmak istemeyebilir. Bu nedenle bir ders  ya da konu içinde ayrılacak süre öğrenciden öğrenciye değişir. Her öğrenci  zamanı kendine göre ayarlamalıdır. Bir saat çalıştıktan sonra araya 5-10  dakikalık dinlenme koymak yararlı olur. Bu sayede bir saatlik çalışma sonunda  dağılan dikkat ve azalan verim tekrar kazanılır. Ders çalışmak için gerekli  gücün toplanabilmesi bakımından eğlenmeye ve spora da zaman ayrılmalıdır. Ancak  bu süre gereğinden fazla olmamalıdır.

Yayın: 09.01.2023 - Güncelleme: 09.01.2023 13:38 - Görüntülenme: 63